Brandveiligheid

Brandveiligheid in de bestaande bouw staat volop in de belangstelling. Helaas maar al te vaak blijkt namelijk dat een brand onbeheersbaar was en er daarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Uit onderzoeken blijkt dat de brandveiligheid in de bestaande bouw onvoldoende is. Dit komt aan de ene kant door onvoldoende aandacht bij de bouw destijds en aan de andere kant door latere wijzigingen en door nalatig onderhoud. Een inspectie van het gebouw, de installatie en de organisatie is daarom geen overbodige luxe.
Het brandveiligheidsniveau in de bestaande bouw is gebaseerd op het zogenaamde ‘Rechtens verkregen niveau’. Dit betekent dat de eisen die tijdens de vergunning golden, nu min of meer ook gelden. Voor hele oude gebouwen geldt altijd het niveau bestaande bouw.
Met een brandveiligheidsinspectie krijgt u een goed beeld van de gebreken in een pand en in welke mate een gebrek een gevaar oplevert. Vaak wordt er eerst gestart met een globale inspectie om te zien goed of hoe ernstig de brandveiligheid is. In tweede instantie wordt een gedetailleerde opname gedaan waarbij een in werkomschrijving de maatregelen/herstelwerkzaamheden worden aangegeven. Een aannemer kan dan hierop een prijs baseren.

 


Projecten

Diverse woningcomplexen te Zaandam
Kantoren Calandstraat te Amsterdam
Wooncomplex Capelle a/d IJssel