Transformatie

Veel kantoor-, industrie- en kerkgebouwen staan leeg. Afhankelijk van de mogelijkheden op de locatie en in de omgeving kan het interessant zijn om deze gebouwen te transformeren naar (studenten)woningen, horeca of hotel. Als transformatie een optie is, komt als volgende stap de technische haalbaarheid ter sprake. Wet en regelgeving rondom bestaande gebouwen die getransformeerd worden zijn versoepeld sinds het Bouwbesluit 2012. Dit maakt het transformeren een stuk eenvoudiger. Maar niet zomaar alles kan. Bovendien is de vraag of dit wel het gewenste niveau is waarop de transformatie moet worden ingestoken.
Blonk Advies heeft een quickscan als tool om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden en consequenties op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. 

 Projecten

IMG_3805
Gemeentelijk Administratie Kantoor te Amsterdam
Dit project bestaat uit 700 studentenwoningen en commerciële plint. Deze transformatie is een heel bijzondere geweest. Het gebouw bestaat namelijk uit een stalen constructie met prefab voorgespannen cassettevloeren. In verband hiermee is gekozen voor een doos in doos constructie. Het gebouw bevindt zich bovendien pal aan de A10-West en is daarom voorzien van een dove gevel. Het monumentale karakter van de gevel is speciaal ontwerpen samen met Wessel de Jonge Architecten en Blitta.
Integrale advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.
IMGP0003 IMGP0005 IMGP0027
De Melkfabriek (fase 2) te Hilversum

Voor Dudok Wonen is de oude melkfabriekshal getransformeerd tot kantoor. Speciale aandacht ging uit naar de brandveiligheid en akoestiek van de 15 meter hoge fabriekshal.
Integrale advisering op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.
De Boelelaan (fase 1) te Amsterdam
Transformatie van kantoren op de 1e bouwlaag naar studentenwoningen. Speciale aandacht ging uit naar de geluidisolatie tussen de kamers onderling en de ventilatietoevoer vanwege de karakteristieke vliesgevel en de brandveiligheid van de wooneenheden.
Integraal advies bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

De Drecht te Amsterdam

Transformatie van woningen op de begane grond naar Apotheek.
Integraal advies bouwfysica, comfort, akoestiek en brandveiligheid.
Petrus Campersingel te Groningen
Oude fabriekshal getransformeerd naar 20 woningen.